Venekotesee

Het voormalige munitiedepot van het Britse Rijnleger is vanwege zeldzame dieren en planten in de heide sinds 1996 een Natuurreservaat. Borden van de NRW stichting geven informatie over de gemarkeerde paden, uitzichtplaatsen en picknickplaatsen.

Via het Brachterwald kun je ook een bezoek brengen aan het historisch stadje Brüggen.

Een mooie fietstocht of wandeling is zeker ook door de Venekotenseeën.

 

Café-restaurant de Witte Stein en de Grens zijn goede vertrekplaatsen om het Brachterwald te gaan verkennen, zowel te voet als per fiets. Hier kun je tevens folders van wandel- of fietsroutes krijgen van dit unieke gebied. Naast deze ingang van het Brachterwald heb je nog op vijf andere plaatsen de mogelijkheid om dit omheinde gebied (19 km), in de volksmond "het lager" genoemd, te betreden. Blijf wel op de gemarkeerde wandel- en fietswegen. Er zijn diverse routes uitgezet van verschillende lengtes. 

 

 

 

Natuurbelevenis maal negen

 

Om het even of u het typische landschap van de Neder-Rijn nog niet kent of uw hart er al aan verpand hebt: wie iets bijzonders in deze regio wil beleven heeft nu de keus uit negen wandelroutes, die met een unieke en afwisselende flora en fauna in elk jaargetijde fascineren. Een voortdurende afwisseling van water, grasland, bos- en heidelandschap en een zeldzame dieren- en plantenwereld.
Door langdurig natuurbeheer zijn in het Grenspark Maas-Swalm-Nette waardevolle natte biotopen ontstaan die de wandelaar steeds weer opnieuw betoveren. Vanaf de eerste tot de negende route. Klik op onderstaand logo.