Bezoek ook de kernen Reuver en Offenbeek, met hun gevarieerd winkelaanbod en gezellige terrasjes en restaurantjes. Het mooie landschap tussen de verschillende kernen met haar vele kapellen, kruisen en andere pittoreske monumenten, nodigt uit voor een bezoek. Rust en de landschappen  Meerlebroek en Beeselsbroek en de kleine buurtschappen Ronckenstein en Rijkel staan daarbij voorop.

 

 

Offenbeek (Limburgs: Óffebek) is een buurtschap in de gemeente Beesel, voor het eerst genoemd in 1294. Eind 19e eeuw maakte de gemeenschap een grote groei mee onder invloed van de kleiwarenindustrie (vooral dakpannen en gresbuizen).

Vanaf 1 oktober 1956 geldt de spoorlijn Roermond-Nijmegen als de grens tussen de parochie van de heilige St.-Lambertus te Reuver en het rectoraat Offenbeek. Dit rectoraat werd op 14 december 1974 verheven tot een zelfstandige parochie, die door latere uitbreidingen het grootste inwoneraantal heeft van de gemeente Beesel.

 

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog waren er plannen voor een eigen parochie met kerk. In 1955 werd het rectoraat Reuver-Offenbeek opgericht. In 1956 werd een architect gezocht, om de nieuwe kerk te ontwerpen. Dit werd Jan Buschman.

Op 13 oktober 1963 werd de eerste steen gelegd. Op 13 december 1964 kon de kerk worden geconsacreerd.

 

Inmiddels is de Fatimakerk in Offenbeek aan de erediensten onttrokken. Op zaterdag 9 juli 2016 heeft Bisschop Frans Wiertz na een laatste dienst de deur voorgoed gesloten. De directe aanleiding daartoe is de slechte bouwkundige staat van de kerktoren waarvoor geen financiële middelen voorhanden zijn om deze te restaureren. Daarom heeft het kerkbestuur een sloopvergunning bij de gemeente aangevraagd. De kerktoren zal op termijn dus uit het straatbeeld gaan verdwijnen. Jammer maar er is helaas geen andere oplossing.

De achterliggende reden voor het niet voorhanden hebben van voldoende financiële middelen voor onderhoud en restauratie van de kerktoren en kerkgebouw is nadrukkelijk gelegen in het sterk afnemend aantal kerkbezoekers in de laatste decennia en het daarmede samenhangend lagere niveau van inkomsten uit collectes en kerkelijke bijdragen. Een ontwikkeling die overigens binnen het gehele Bisdom speelt.

 

Nadat de toren was gesloopt i.v.m. betonrot is er nu een modern trampolinecentrum in gevestigd.

Bij XBAZE Jump Arena brengen we trampolinespringen naar een hoger niveau, letterlijk en figuurlijk! Gevestigd in een oude kerk zorgen wij ervoor dat je een onvergetelijke jump-ervaring hebt. De link tussen sport en plezier is ijzersterk bij XBAZE; van evenementen tot trampoline-fitness. Bij XBAZE Jump Arena kan het! Iedereen, ongeacht de leeftijd, kan in de Jump Arena zijn tricks komen showen. Een jump-middag is o.a. de perfecte activiteit voor een kinderfeestje, een evenement of om je conditie weer een boost te geven!

XBAZE Jump Arena is gevestigd in de oude Fatimakerk in Reuver (Midden-Limburg)